Zelf uw website maken met een CMS script

Geplaatst op 23-07-2022

Categorie: Computer en internet

Zelf uw website maken is prima te doen als u daarvoor gebruik kunt maken van een CMS script. Zo is het script van Vrolijk Internet Services een CMS script dat u eenvoudig kunt plaatsen op een webhosting pakket. Vervolgens kunt u het installatieprogramma starten. Binnen de schermen van het installatieprogramma kunt u bijvoorbeeld de gegevens voor uw databaseverbinding invoeren. Deze gegevens zal het programma gebruiken om te controleren of er verbinding kan worden gelegd. Als dat het geval is, dan zullen de benodigde database tabellen worden aangemaakt.

Ook kunt u tijdens de installatie van het het CMS script de gebruikersnaam en het wachtwoord kiezen waarmee u na de installatie binnen het beheergedeelte kunt inloggen als beheerder. Via het beheergedeelte kunt u op een gebruiksvriendelijke wijze uw website in elkaar zetten.

Er zijn verschillende thema’s die gebruikt kunnen worden met het CMS script. Met een thema wordt de globale lay-out gekozen. Binnen ieder thema is het mogelijk om de kleuren aan te passen van de losse onderdelen. Zodra u de wijzigingen heeft opgeslagen, zal de website worden weergegeven in de door u ingestelde kleuren.

Ook kunt u heel eenvoudig formulieren bewerken. U kunt zelf formulieren aanmaken en bestaande formulieren aanpassen. Kiest u ervoor om voorbeeldpagina’s te installeren, dan zal uw nieuwe site reeds zijn voorzien van een contactformulier. Ook dit formulier kunt u aanpassen als u dat wilt. Of u kunt extra contactmogelijkheden aanbieden aan de bezoekers door bijvoorbeeld een formulier toe te voegen waarbinnen men slechts het telefoonnummer hoeft achter te laten voor een terugbelverzoek.

Het script is zo in elkaar gezet dat de informatie die relevant is voor de zoekmachines, door u kan worden ingevuld. Deze informatie kan worden gebruikt door de zoekmachines om uw website op de juiste manier binnen de zoekresultaten weer te geven.

Voor meer informatie over het CMS script kunt u de website van Vrolijk Internet Services bezoeken.